НАКАЗ № 152 від «31» травня 2016 р.

Про прийняття нормативних документів України, гармонізованих з міжнародними та європейськими нормативними документами, національних стандартів України, скасування нормативних документів України

Відповідно до Закону України «Про стандартизацію» від 05.06.2014 № 1315-VII, з урахуванням висновків, за результатами технічної перевірки та на виконання
Програми робіт з національної стандартизації

НАКАЗУЮ:

1. Прийняти нормативні документи України, гармонізовані з міжнародними та європейськими нормативними документами з набранням чинності з 01 липня 2017 року:

1 Д ТУ-Н CAC/GL 30:2016 (CAC/GL-30:1999, IDT) Продукти харчові. Мікробіологічний ризик. Принципи та настанови щодо проведення оцінювання — Вперше

2 ДСТУ-H Codex Stan 219:2016 (Codex Stan 219–1999, Amd. 2-2005, IDT) Грейпфрути. Загальні вимоги — Вперше

3 ДСТУ ISO 6673:2016 (ISO 6673:2003, IDT) Кава зелена сира. Метод визначання втрати маси за температури 105 °С — Вперше

4 ДСТУ ISO 12872:2016 (ISO 12872:2010, IDT) Олія оливкова та олія оливкова макухи. Метод визначення вмісту 2-гліцерилмонопальмітату — Вперше

5 Д СТУ ISO/TS 20836:2016 (ISO/TS 20836:2005, IDT) Мікробіологія харчових продуктів і кормів для тварин. Полімеразна ланцюгова реакція (ПЛР) для виявлення в продуктах патогенів. Виконання досліджень тепловими циклами — Вперше

2. Прийняти зміни до національних стандартів України з набранням чинності з 01 липня 2016 року:

1 Зміна № 1 до ДСТУ 4855:2007 Продукція безалкогольної промисловості. Методи визначення сухих речовин — Вперше

2 Зміна № 1 до ДСТУ 7101:2009 Продукція безалкогольної промисловості. Методи визначення спирту — Вперше

3 Зміна № 1 до ДСТУ 7102:2009 Продукція безалкогольної промисловості. Метод визначення кислотності — Вперше

3. Прийняти національні стандарти України з набранням чинності з 01 липня 2017 року:

1 ДСТУ 4306:2016 Олія пальмова. Технічні умови постачання — На заміну ДСТУ 4306:2004

2 ДСТУ 8636:2016 Овочі швидкозаморожені. Загальні технічні умови — Вперше

3 ДСТУ 8637:2016 Екстракти фруктові та ягідні. Технічні умови— Вперше

4 ДСТУ 8638:2016 Консерви. Патисони консервовані. Технічні умови — Вперше

5 ДСТУ 8639:2016 Пюре-напівфабрикати фруктові. Загальні технічні умови — Вперше

6 ДСТУ 8640:2016 Соки-напівфабрикати фруктові натуральні асептичного консервування. Технічні умови — Вперше

7 ДСТУ 8641:2016 Консерви. Фрукти у фруктовому соку. Технічні умови — На заміну РСТ УССР 920–84, РСТ УССР 1215–84

8 ДСТУ 8642:2016 Капуста квашена. Технічні умови — Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 3858–73)

9 ДСТУ 8643:2016 Картопля сушена. Технічні умови — Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 28432–90)

10 ДСТУ 8644:2016 Якість ґрунту. Визначення загальної біологічної активності ґрунту газохроматографічними методами — Вперше

11 ДСТУ 8645:2016 Зелень петрушки, селери та кропу сушена. Технічні умови
— Вперше (зі скасуванням в Україні
ГОСТ 16732–71)
12 ДСТУ 8646:2016 Надійність техніки. Оцінювання та прогнозування залишкового ресурсу (строку служби) технічних систем — Вперше

13 ДСТУ 8647:2016 Надійність техніки. Оцінювання та прогнозування надійності за результатами випробувань і/або експлуатації в умовах малої кількості відмов
— Вперше

14 ДСТУ 8648:2016 Ветеринарна медицина. Методи лабораторної діагностики криптоспоридіозу — Вперше

15 ДСТУ 8649:2016 Ветеринарна медицина. Методи індикації та ідентифікації парагемолітичних вібріонів — Вперше

16 ДСТУ 8650:2016 Лабораторна діагностика. ІФА-лабораторія. Вимоги до облаштування та підтримання чистоти — Вперше

17 ДСТУ 8651:2016 Препарати ветеринарні. Охратоксин А. Основні вимоги — Вперше

18 ДСТУ 8652:2016 Птиця сільськогосподарська. Методи лабораторної діагностики вірусного гепатиту качок — Вперше

19 ДСТУ 8653:2016 Середовища поживні для ветеринарної медицини. Гідролізати із сировини тваринного походження. Технічні вимоги та методи контролювання — Вперше

20 Д СТУ 8654:2016 Морква столова сушена. Технічні умови — Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 7588–71)

21 ДСТУ 8655:2016 Буряк столовий сушений. Технічні умови — Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 7589–71)

22 ДСТУ 8656:2016 Фрукти, овочі та продукти перероблення. Методи визначення вмісту фруктози — Вперше

23 ДСТУ 8657:2016 Середовища поживні для ветеринарної медицини. Гідролізати з м’яса морських риб і молюсків. Технічні умови — Вперше

24 ДСТУ 8658:2016 Препарати ветеринарні імунобіологічні. Антиген для виявлення інфекційного епідидиміту баранів. Технічні вимоги та методи контролювання
— Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 27146–86)

25 ДСТУ 8659:2016 Макухи та шроти. Метод визначення пероксидного числа олії — Вперше

26 ДСТУ 8660:2016 Консерви овочеві та овоче-фруктові з підвищеним умістом β-каротину для дитячого дієтичного харчування. Технічні умови — Вперше

27 ДСТУ 8661:2016 Фрукти сушені. Правила приймання та методи випробувань — Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 1750–86)

28 ДСТУ 8662:2016 Ветеринарія. Порядок створення банку яєць гельмінтів — Вперше

29 ДСТУ 8663:2016 Ветеринарія. Тест-системи для діагностики грипу птиці та ньюкаслської хвороби за допомогою реакції затримки гемаглютинації — Вперше

30 ДСТУ 8664:2016 Ветеринарія. Методи лабораторної діагностики класичної чуми свиней — Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 25754–84)

4. Скасувати нормативний документ України з 01 липня 2017 року:

1 ДСТУ 4306:2004 Олія пальмова. Загальні технічні умови

5. Скасувати нормативні документи України з 01 липня 2017 року:

1 РСТ УССР 920–84 Консерви. Абрикоси в абрикосовій пульпі з цукром. Технічні умови

2 РСТ УССР 1215–84 Консерви. Вишня у вишневому соку. Вишневий десерт. Технічні умови


Скачать текст приказа


Мы в социальных сетях: