Створена Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (постанова Кабінету Міністрів від 10.09.2014 р. № 442)

Згідно Постанови Кабінету Міністрів від 10.09.2014 р. № 442 створена Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Дана Служба сформована на базі Державної ветеринарної та фітосанітарної служби шляхом приєднання до неї Державної інспекції з питань захисту прав споживачів і Державної санітарно-епідеміологічної служби.

На Службу, що виникла, покладаються функції з реалізації державної політики, які виконували органи, що припиняються.

Також нова організація уповноважена на функції із здійснення державного контролю (нагляду) за дотриманням вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін; здійснення державного нагляду (контролю) у сфері туризму та курортів.